• August 9, 2022

Vårlökar för din trädgård för plockning

Har du en plockträdgård eller en plockhörna i din trädgård? Om så är fallet, plantera några sommarblommande lökar som anemoner, irisar, gladioler, ranunkler eller liljor.

Under sommarmånaderna kan du plocka vackra buketter från dessa. De är också fina i trädgården eller i korgar och krukor.

Sommarblommande lökar är ett komplement till rabattväxter och perenner. De är mycket färgglada. De piggar alltid upp mig.

Om du vill skapa vackra buketter från din sticklingsträdgård under sommarmånaderna ska du plantera lökarna på våren.

Gladioli planteras efter risken för frost. De finns i fantastiska färger, från mycket ljusa till vackra pastellfärger. Du kan också köpa glödlampor per färg. På så sätt kan du anpassa dem till din trädgård. Gladioli kan användas för att göra en vacker stor bukett. Blomsterstigarna är mycket långa.

Anemoner är små knölar som kan planteras året runt. Ju tidigare du planterar dem, desto tidigare blommar de. De blommar från april till oktober, beroende på när de planteras. Anemoner är idealiska som snittblommor.

Liljor gillar en solig, skyddad plats. Placera inte liljor eller gladioler på en blåsig plats eftersom de snabbt blåser omkull. Liljor finns i flera olika färger, den vita liljan är mycket populär.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.